ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΣΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Ακαδημία μας από την αγωνιστική σεζόν 2023-24 εντάχθηκε στο δίκτυο συνεργαζόμενων ακαδημιών της ΑΕΚ FC DEVELOPMENT NETWORK

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΘΡΑΚΗΣ

Κάθε Σεπτέμβριο πονοκέφαλο προκαλεί σε πολλούς γονείς το θέμα επιλογής της κατάλληλης ακαδημίας ποδοσφαίρου για το παιδί τους. Αν το καλοσκεφτείτε η απάντηση είναι απλή. Ο τρόπος προσέγγισης δε θα ήταν διαφορετικός απ’ το να ψάχνατε φροντιστήριο για να βελτιώσετε τις μαθητικές του επιδόσεις. Όσοι δεν τάσσεσθε συναισθηματικά σε μια ταμπέλα, η έρευνα αγοράς επιβάλλεται. Ενημερωθείτε για τον αριθμό των ακαδημιών που υπάρχουν στην περιοχή σας, πάρτε τηλέφωνα και μιλήστε με τους υπεύθυνους των Ακαδημιών. Η πρώτη επαφή είναι σημαντική. Επισκεφθείτε τις ακαδημίες και μιλήστε προσωπικά με τον κάθε υπεύθυνο. Έτσι θα αποκτήσετε μια πρώτη εξοικείωση με το περιβάλλον της ακαδημίας για να μπορέσετε να κρίνετε εάν είναι το κατάλληλο μέρος για το παιδί σας. Κερδισμένοι είναι οι γονείς που έχουν επισκεφθεί περισσότερους από έναν αθλητικούς συλλόγους και έχουν αντικειμενική εικόνα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες που μπορούν να προσφέρουν στην εκάστοτε ηλικιακή ομάδα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

Οι προπονητές της ακαδημίας

Το πιο σημαντικό κριτήριο επιλογής μιας Ακαδημίας είναι οι Άνθρωποί της. Μπροστά και πίσω απ’ τον πάγκο. Τα καλύτερα προπονητικά προγράμματα δε μπορούν να εφαρμοστούν από προπονητές άπειρους, με απουσία σχεδιασμού της προπόνησης, με ελλιπή ή εσφαλμένη προσέγγιση των τεχνικών στοιχείων, χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση και έγκαιρες παρεμβάσεις.

Η επιλογή των προπονητών στην Ακαδημία μας είναι πρωταρχικής σημασίας και εξαρτάται απ’ το να κατέχουν την γνώση του αντικειμένου, την ικανότητα να την μεταδίδουν στα παιδιά καθώς και από τον ζήλο τους να αναπτύσσουν στα παιδιά χαρακτηριστικά και ικανότητες διαφορετικές από τις τεχνικές του ποδοσφαίρου, όπως το να σκέφτονται, να μαθαίνουν και να λαμβάνουν αποφάσεις με στόχο την προσωπική τους βελτίωση.

Την επιμέλεια των προπονήσεων και τον συντονισμό του προπονητικού Team κατέχει Τεχνικός Διευθυντής με σπουδές και καριέρα 30 ετών στην Ολλανδία.

Οι Αθλητικές Εγκαταστάσεις της Ακαδημίας

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Αστέρας Θράκης χρησιμοποιεί ως  χώρο προπόνησης τις εγκαταστάσεις του Αθλητικού κέντρου LIFEPARK στο 1ο ΧΛΜ Αλεξ/πολης-Παλαγίας. Βασική προϋπόθεση για την χρήση του Επιστημονικού Προγράμματος I-Soccer είναι ο συνθετικός χλοοτάπητας των γηπέδων πράγμα που προσφέρει σταθερές και αναλλοίωτες συνθήκες στον αγωνιστικό χώρο στον οποίο γίνονται η εκμάθηση της τεχνικής, η προπόνηση και τα τεστ της αξιολόγησης.

Τα γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα είναι ο ασφαλέστερος τρόπος εκμάθησης στις μικρές ηλικίες καθώς δεν χάνονται προπονήσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ο αγωνιστικός χώρος είναι πάντα καθαρός και διαθέσιμος χωρίς λάσπες και νερά. Αυτό που εξασφαλίζει σε μεγαλύτερο βαθμό την βελτίωση των παικτών είναι η προπόνηση και μόνο η προπόνηση εφόσον αυτή δεν χάνεται λόγω των καιρικών συνθηκών στην περιοχή μας (συχνές βροχοπτώσεις, κρύο, υγρασία) και της ευαισθησίας με την οποία αντιμετωπίζουν οι γονείς τα παιδιά στις μικρές ηλικίες λόγω της κακής κατάστασης των γηπέδων με φυσικό χόρτο υπό αυτές τις συνθήκες.

Οι προπονήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν οποιαδήποτε ώρα και μετά την δύση του Ηλίου καθώς ο φωτισμός είναι υποδειγματικός.

Η οριοθέτηση των χώρων προπόνησης και αγώνα ανά ηλικιακή ομάδα διαμορφώνεται από σύγχρονο σύστημα διαίρεσης του αγωνιστικού χώρου σε πολλά μικρότερα χωρίς να ενοχλούνται μεταξύ τους τα τμήματα.

Χώροι προπόνησης και αγώνων για τα μεγαλύτερα τμήματα αποτελούν τα Γήπεδα με φυσικό χόρτο του  Α .Ο. ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ στην περιοχή Δραγάνας Αλεξ/πολης και το Γήπεδο των Αετών σε μικρή απόσταση από το LIFEPARK.

Υπάρχει χώρος αποδυτηρίων, αναψυκτήριου και ιδιωτικού πάρκινγκ.

Παροχές της Ακαδημίας

  Η χρήση του εκπαιδευτικού προγράμματος I-Soccer. Μέτρηση και Αξιολόγηση.

  Η συμμετοχή στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ  Έβρου (Κ-10,Κ-12, Κ-14,Κ-16)

  Η συμμετοχή σε φιλικούς αγώνες, τουρνουά, διοργανώσεις αλληλεγγύης κλπ.

  Η συμμετοχή σε εκδηλώσεις πολιτιστικές της Ακαδημίας.

  Συγκεκριμένο πλαίσιο προγραμματισμού διδακτέας ύλης και σκοπού.

  Επιμονή στην ποιότητα, στην σωστή εκπαίδευση δεξιοτήτων στα παιδιά αναδεικνύοντας  τις ικανότητές τους.

  Διατήρηση ολιγομελών τμημάτων για εξασφάλιση της διδασκαλίας καθώς και

  Δημιουργία ίσων εμπειριών για όλους τους αθλητές ανά ηλικιακό γκρουπ.

Μέρες και ώρες προπονήσεων