Ακαδημία Ποδοσφαίρου i-Soccer

H Ακαδημία Ποδοσφαίρου i-Soccer δημιουργήθηκε βάσει της επιστημονικής μεθοδολογίας iSoccer η οποία είναι προϊόν πολυετούς έρευνας και συνεργασίας παικτών, προπονητών, αναπτυξιακών παιδοψυχολόγων και επιστημόνων πληροφορικής, από το Πανεπιστήμιο Stanford, ΗΠΑ.

Γιατί i-Soccer

Κάθε Σεπτέμβριο πονοκέφαλο προκαλεί σε πολλούς γονείς το θέμα επιλογής της κατάλληλης ακαδημίας ποδοσφαίρου για το παιδί τους. Αν το καλοσκεφτείτε η απάντηση είναι απλή. Ο τρόπος προσέγγισης δε θα ήταν διαφορετικός απ’ το να ψάχνατε φροντιστήριο για να βελτιώσετε τις μαθητικές του επιδόσεις. Όσοι δεν τάσσεσθε συναισθηματικά σε μια ταμπέλα η έρευνα αγοράς επιβάλλεται. Ενημερωθείτε για τον αριθμό των ακαδημιών που υπάρχουν στην περιοχή σας, πάρτε τηλέφωνα και μιλήστε με τους υπεύθυνους των Ακαδημιών. Η πρώτη επαφή είναι σημαντική. Επισκεφθείτε τις ακαδημίες και μιλήστε προσωπικά με τον κάθε υπεύθυνο. Έτσι θα αποκτήσετε μια πρώτη εξοικείωση με το περιβάλλον της ακαδημίας για να μπορέσετε να κρίνετε εάν είναι το κατάλληλο μέρος για το παιδί σας. Κερδισμένοι είναι οι γονείς που έχουν επισκεφθεί περισσότερους από έναν αθλητικούς συλλόγους και έχουν αντικειμενική εικόνα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες που μπορούν να προσφέρουν στην εκάστοτε ηλικιακή ομάδα.

Τα σημαντικότερα κριτήρια επιλογής ακαδημίας είναι:

Οι προπονητές της ακαδημίας
Το πιο σημαντικό κριτήριο επιλογής μιας Ακαδημίας είναι οι Άνθρωποί της. Μπροστά και πίσω απ’ τον πάγκο. Τα καλύτερα προπονητικά προγράμματα δε μπορούν να εφαρμοστούν από προπονητές άπειρους, με απουσία σχεδιασμού της προπόνησης, με ελλιπή ή εσφαλμένη προσέγγιση των τεχνικών στοιχείων, χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση και έγκαιρες παρεμβάσεις.

Η επιλογή των προπονητών στην Ακαδημία μας είναι πρωταρχικής σημασίας και εξαρτάται απ’ το να κατέχουν την γνώση του αντικειμένου, την ικανότητα να την μεταδίδουν στα παιδιά καθώς και από τον ζήλο τους να αναπτύσσουν στα παιδιά χαρακτηριστικά και ικανότητες διαφορετικές από τις τεχνικές του ποδοσφαίρου, όπως το να σκέφτονται, να μαθαίνουν και να λαμβάνουν αποφάσεις με στόχο την προσωπική τους βελτίωση.

Οι Αθλητικές Εγκαταστάσεις της Ακαδημίας
Η Ακαδημία i-Soccer χρησιμοποιεί ως χώρο προπόνησης τις εγκαταστάσεις του Αθλητικού κέντρου LIFEPARK στο 1ο ΧΛΜ Αλεξ/πολης-Παλαγίας. Βασική προϋπόθεση για την χρήση του Επιστημονικού Προγράμματος I-Soccer είναι ο συνθετικός χλοοτάπητας των γηπέδων πράγμα που προσφέρει σταθερές και αναλλοίωτες συνθήκες στον αγωνιστικό χώρο στον οποίο γίνονται η εκμάθηση της τεχνικής, η προπόνηση και τα τεστ της αξιολόγησης.

Τα γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα είναι ο ασφαλέστερος τρόπος εκμάθησης στις μικρές ηλικίες καθώς δεν χάνονται προπονήσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ο αγωνιστικός χώρος είναι πάντα καθαρός και διαθέσιμος χωρίς λάσπες και νερά. Αυτό που εξασφαλίζει την βελτίωση του παίκτη είναι η προπόνηση και μόνο η προπόνηση εφόσον αυτή δεν χάνεται λόγω των καιρικών συνθηκών στην περιοχή μας (συχνές βροχοπτώσεις, κρύο, υγρασία) και της ευαισθησίας με την οποία αντιμετωπίζουν οι γονείς τα παιδιά στις μικρές ηλικίες λόγω της κακής κατάστασης των γηπέδων με φυσικό χόρτο υπό αυτές τις συνθήκες.

Οι προπονήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν οποιαδήποτε ώρα και μετά την δύση του Ηλίου καθώς ο φωτισμός είναι υποδειγματικός. Η οριοθέτηση των χώρων προπόνησης και αγώνα ανά ηλικιακή ομάδα διαμορφώνεται από σύγχρονο σύστημα διαίρεσης του αγωνιστικού χώρου σε πολλά μικρότερα με τεράστιες κουρτίνες χωρίς να ενοχλούνται μεταξύ τους τα τμήματα.
Χώρος προπόνησης και αγώνων για τα μεγαλύτερα τμήματα αποτελεί και το Γήπεδο του Α .Ο. ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ στην περιοχή Δραγάνας Αλεξ/πολης.

Υπάρχει χώρος αποδυτηρίων, αναψυκτήριου και ιδιωτικού πάρκινγκ.

Συνδρομή
Η συνδρομή έχει ισχύ ημερολογιακού μήνα. Από την ημέρα εγγραφής έως την αντίστοιχη στου επόμενου μήνα.

Παροχές Ακαδημίας

  • Η χρήση του εκπαιδευτικού προγράμματος I-Soccer. Μέτρηση και Αξιολόγηση.
  • Η συμμετοχή στο πρωτάθλημα «Ευ Αγωνίζεσθαι».
  • Η συμμετοχή σε τουρνουά και διοργανώσεις αλληλεγγύης κλπ.
  • Η συμμετοχή σε εκδηλώσεις πολιτιστικές της Ακαδημίας.
  • Συγκεκριμένο πλαίσιο προγραμματισμού διδακτέας ύλης και σκοπού.
  • Επιμονή στην ποιότητα, στην σωστή εκπαίδευση δεξιοτήτων στα παιδιά αναδεικνύοντας τις ικανότητές τους χωρίς να απασχολούνται με άσκοπες δραστηριότητες.
  • Διατήρηση ολιγομελών τμημάτων για εξασφάλιση της διδασκαλίας καθώς και
  • Δημιουργία ίσων εμπειριών για όλους τους αθλητές ανά ηλικιακό γκρουπ.

Μεθοδολογία i-Soccer

Η μεθοδολογία i-Soccer - Αξιολόγηση, Ανάλυση, Στόχος, Προπόνηση - αποτελεί μια συστηματική προσέγγιση για την ανάπτυξη της τεχνικής ικανότητας του παίκτη.
Αξιολόγηση
Η αξιολόγηση της τεχνικής ικανότητας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της μεθοδολογίας i-Soccer. Αν μπορέσουμε να ορίσουμε κάτι με νούμερα τότε έχουμε τη δυνατότητα να το βελτιώσουμε. Κάνοντας το τεστ Αξιολόγησης για πρώτη φορά, o παίκτης και η ομάδα αξιολογούν το βασικό τους τεχνικό επίπεδο και λαμβάνουν ένα σκορ που αντιστοιχεί στην τεχνική τους ικανότητα. Η φιλοσοφία μας είναι να βλέπουμε αυτό το σκορ να βελτιώνεται από αξιολόγηση σε αξιολόγηση.

 

Ανάλυση
Τα αποτελέσματα της Αξιολόγησης αναλύονται με αλγόριθμους πληροφορικής, και εξάγονται ακριβείς πληροφορίες για την τεχνική ικανότητα του παίκτη, αναγνωρίζοντας τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες του.

 

Στόχος
Το ατομικό σκορ i-Soccer ενός παίκτη αποτελεί τη βάση για να τεθούν στόχοι και να σχεδιαστεί ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα προπόνησης. Στοχεύουμε την προπόνηση σε τομείς όπου χρειάζεται βελτίωση, ενώ συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τα δυνατά σημεία του παίκτη.

 

Προπόνηση
Οπλισμένος με τη γνώση των ιδιαίτερων τεχνικών του χαρακτηριστικών, και με τη βοήθεια του προπονητή, ο κάθε παίκτης μπορεί να προπονηθεί πιο αποτελεσματικά ώστε να πετύχει την μεγαλύτερη δυνατή βελτίωση στο παιχνίδι του. Σε όλους τους ποδοσφαιριστές παρέχεται δωρεάν ατομικό προφίλ i-Soccer (www.playisoccer.com) για να παρακολουθούν την πρόοδο τους, αλλά και 500+ βίντεο προπόνησης χωρισμένα ανά τεχνική κατηγορία για να επιταχύνουν την ποδοσφαιρική τους ανάπτυξη.
Η μεθοδολογία i-Soccer είναι μία κυκλική διαδικασία που θα πρέπει να επαναλαμβάνεται σταθερά.Αξιολόγηση-Ανάλυση-Στόχος-Προπόνηση... και επανάληψη.

Κάθε κύκλος θα παράγει αισθητή βελτίωση και μετρήσιμη πρόοδο της τεχνικής ικανότητας του παίκτη.

Πρόγραμμα Προπονήσεων

ΤΜΗΜΑ BAMBINI

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ
16:30 - 17:30 16:30 - 17:30 16:30 - 17:30 10:00 - 11:00

ΤΜΗΜΑ PROJUNIOR

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ
16:30 - 18:00 16:30 - 18:00 16:30 - 18:00 10:00 - 11:30

ΤΜΗΜΑ JUNIOR

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ
16:30 - 18:00 16:30 - 18:00 16:30 - 18:00 10:00 - 11:30

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ
18:00 - 19:30 18:00 - 19:30 18:00 - 19:30 11:30 - 13:00

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΙΚΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ
18:00 - 19:30 18:00 - 19:30 18:00 - 19:30 11:30 - 13:00

Συνεργασία με Ιπποκράτη

Επίσημη ανακοίνωση του Α. Ο. Ιπποκράτη

Η Ομάδα μας, ο Α .Ο. ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, η ποδοσφαιρική ομάδα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ιδρύθηκε το 1985 και συμπληρώνει φέτος 32 χρόνια ανελλιπούς συμμετοχής στα πρωταθλήματα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) ΕΒΡΟΥ.Ο Α.Ο.ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ αγωνίζεται στο γήπεδο της ∆ραγάνας που μας παραχωρήθηκε προς χρήση από την Πρυτανεία του ∆.Π.Θ.

Τα τελευταία χρόνια και αφού κατακτήσαμε 3 φορές το πρωτάθλημα στην Β ́κατηγορία σταθεροποιηθήκαμε αγωνιστικά και συμμετέχουμε πλέον εδώ και 4 χρόνια στην Α ́κατηγορία της ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ, όπου αγωνίζονται συνολικά 14 ομάδες από όλο το Νομό.

Ο Α.Ο. ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ δέχτηκε στους κόλπους του όλα αυτά τα χρόνια ποδοσφαιριστές που εργάζονταν στο Νοσοκομείο, φοιτητές του Πανεπιστημίου αλλά και άλλους νεαρούς συμπολίτες μας που αγαπάνε το ποδόσφαιρο.

Με την ευκαιρία της 32ής επετείου από την ίδρυση του Α.Ο. ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε για 3η συνεχή χρονιά τα τμήματα υποδομής της ομάδας τιμώντας την συνεργασία μας με την Ακαδημία Ποδοσφαίρου i-Soccer. Προσκαλούμε όλα τα παιδιά 5-15 ετών να διδαχθούν το άθλημα του ποδοσφαίρου με επιστημονική μεθοδολογία και να επανδρώσουν μελλοντικά τον Α.Ο. ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ.